Circular authenticity

Onze opdracht

De eigenares van deze mooie Damse vakantiewoning droomde van een volledig ecologisch en circulair verhuurhuis, om duurzaam om te springen met energie, maar ook om meer wooncomfort te creëren. Zonder de authentieke en pittoreske charme van het oorspronkelijke pand te verliezen. De eigenares nam hier een voortrekkersrol op ecologisch vlak, en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Ze vertrouwde de volledige renovatie toe aan het team van SYBO.

We gingen aan de slag met een goed uitgedacht plan, een heleboel knowhow dankzij een vakkundig team en tal van ecologische en circulaire materialen: rubberwood, thermowood, ecologische verf, houtwol … en zelfs met een ‘afgedankt’ overschot badkamertegels van een andere werf. Dat verwerkten we esthetisch in het nieuwe ontwerp. Daarnaast installeerden we een innovatief verwarmingssysteem, maar ook tal van energiebesparende extra’s: een waterrecuperatiesysteem, een groendak, een ventilatiesysteem, een ‘alles-uit-knop’ …

Het resultaat is een duurzaam huzarenstukje dat vooral gezond comfort ademt en aanzienlijke energie- en uitbatingskosten bespaart. Een echte duurzame woondroom.

Heeft u concrete renovatieplannen: neem contact op met ons en vertel ons uw woondroom.  

Ecologisch verbouwen
Ecologische verbouwing
Herbruikbare materialen
Hernieuwbaar bouwen
ecologisch verbouwen
Ecologische woning
Ergonomisch bouwen